STAGING VERSION

Dato og klokkeslæt

21.–23. jan 19.30–21.30

Pelle Erobreren, 1. kap.

En interaktiv historie om Pelle og Lassefar

Kom og vær med til at genskabe begyndelsen på Martin Andersen Nexøs mesterværk, Pelle Erobreren. Fem skuespillere, en instruktør, et filmhold og publikum skal sammen opføre første kapitel af Pelle Erobreren.
Det er tåget, og man kan ikke se en hånd for sig. Pelle og Lassefar ankommer til Bornholm. Men i denne udgave spilles de af emigranter af anden etnisk herkomst. De ankommer ikke på et gammelt sejlskib, men i en gummibåd. De modtages ikke af bønder, der søger arbejdere, men af lokale myndigheder, som registrerer og fører dem væk.
Scenen opføres af professionelle skuespillere og ledsages af en live voice-over direkte fra Martin Andersen Nexøs tekst, så den klassiske tekst møder den moderne performance.
 
I Nexøs klassiker fylder de lokale indbyggere, der står og ser på, en hel del. I denne udgave spilles de lokale indbyggere af publikum i teatret. Publikum inviteres til at være en del af performancen, og deres reaktioner på historien optages. Skuespillerne på scenen og reaktionerne fra publikum iscenesættes på stedet, og det hele klippes sammen til en kortfilm.
En tankevækkende og anderledes aften i teatret, hvor publikum spiller en helt central rolle.

Medvirkende: 5 skuespillere og publikum
Koncept og instruktion: Jens Svane Boutrup
Fotografering og filmproduktion: Martin Thaulow
Producent: Bornholms Teater
Projektet er støttet af Statens Kunstfond.

Gratis for alle!

Sted

Rønne Theater, Gl. scene.

Pris

Gratis
Bestil billet - gratis